неділю, 28 січня 2018 р.

Новий формат садочка для діток двох рочків)

Дрім Дім-привіт!

У всіх сферах нашого життя можливо досягти успіху тільки за однієї умови - потрібно вміти спілкуватися. І чим раніше у діток з'являється можливість навчатися взаємодії і спілкуванню, тим краще. Наприклад із двох рочків...
Є кілька варіантів розвитку подій:
Спілкування в сім'ї. З дорослими рідними все зрозуміло - можуть підлаштуватись, вибачити, насварити, але однаково люблять-люблять і налаштовані на "хвилю" дитинки не дивлячись ні на що. За наявності рідних братиків і сестричок ситуація вже веселіша, але процес контролює мама...

Спілкування на вулиці. Якщо поталанило і у дворі є десяток дворічних карапузів, то можна бігати, розкидатися пісочком, спускатися з гірки і помаленько починати звертати увагу на те, що поряд є різні, схожі на тебе, маленькі люди і все добре, бо процес контролює мама...

Спілкування у звичайних ясельках. Так, беруть майже з пелюшок, бо рідним треба на роботу. А що дитинка робила протягом дня? Що чула? Як їла? Було тепло? Сухо? Де взявся синячок?...Маля мовчить, вихователька розповідає, або не розповідає, бо "діток багато, а вона одна". Мама нервує, бо вже нічого не контролює. Вранці віддала, двері зачинилися, всі плачуть, бо таке життя. Все.

Ні, не все.
 Для діток з трьох рочків ми створили садочок повного дня, про особливості роботи якого можна прочитати у попередній публікації.

 Для дворічних діток у нас розпочинає роботу група "Мама поряд".

З 9:00 до 13:00 по буднях малюки занурюються у садочкове життя, взаємодіють з дітками свого віку, "чужими" дорослими, пробують самі розібратися із неслухняними капчиками та дуже прямою ложечкою, але у них все добре і навіть весело, бо процес контролює мама)))
Маму може замінити тато, бабуся чи дідусь, головне, щоб це був хтось "свій".

Коли у нашому клубі для малюків до трьох рочків працював курс "Малюк+мама", ми зіткнулися з проблемою, що половину заняття діти адаптуються до нового середовища, а коли потрібно йти додому - здіймається крик і плач.
У новому форматі дітки у нас перебувають довше. Мама спостерігає за дитинкою під час взаємодії з іншими дітками, під час процесу навчання їсти самостійно "за компанію", виробленні навички проситись до туалету.
 Якщо дитинка вже готова чути виховательку, мама може поряд пити чай із нашою випічкою, спілкуватися з іншими матусями, працювати в Інтернеті, якщо ж контакт ще не закріплений, то все одно все впорядку, бо ж мама поряд)))

Протягом чотирьох годин перебування передбачені такі активності:

  • музична зарядка;
  • сніданок (зазвичай молочна кашка, кому можна молочко);
  • розвиваюче заняття, розроблене опираючись на програму "Дитина" для першої молодшої групи;
  • "фруктова" тарілочка;
  • творча майстерня (розробляємо пальчики та сприйняття кольорів і форм);
  • організовані ігри у дворі, або музично-спортивне заняття у нашій дзеркальній залі;
  • смачненький обід.
Вартість такої послуги - 100 грн/день.
Проплата здійснюється на місяць вперед.
Якщо були пропущені дні, ми перераховуємо 30 грн/день за харчування на наступний місяць.


Щоб відвідувати групу "Мама поряд", потрібно надати довідку від лікаря про те, що дитинка та дорослий, що її супроводжує, здорові.
Здійснює контроль за станом відвідувачів медична сестра садочка, до неї можна звернутися за консультацією стосовно документів.

Якщо дана стаття викликала у Вас ряд запитань, із задоволенням відповімо на них за телефонами:

(067) 58 10 295                         (073) 22 42 733

Немає коментарів:

Дописати коментар